Please enable JS

en Wat nu?! Blog


img

Carrièreswitch de kat in de zak gekozen?

14 februari 2018/Carin Höppener-Schlenter
Vergeten te checken? Kat in de zak gekozen. Jammer maar dan hang je er (tijdelijk) aan vast. Net loopt een klant bij mij naar buiten die al de tweede baan op rij heeft die niet past. Hij was toe aan een carrièreswitch en begon vol goede moed te solliciteren. En het lukte snel om een andere baan te vinden.
Lees meer
img

5 tips om met minder woorden meer te bereiken

9 januari 2018/Carin Höppener-Schlenter
5 tips om met minder woorden meer te bereiken. Je gedachte en non verbaal communiceren bepalen hoe jij je voelt en hoe je je gedraagt. Met wat kleine aanpassingen komt je doel snel dichter bij bijv. meer loon, een opdracht, je nieuwe baan, bij onderhandelen meer ontvangen of minder hoeven betalen voor dingen.
Lees meer
img

Wat is loopbaancoaching?

26 november 2017/Carin Höppener-Schlenter
Loopbaancoaching is ondersteuning geven bij je loopbaan. Het is vaak gericht op professionele en persoonlijke ontwikkeling in het werk. De begeleiding vindt plaats via gesprekken met een loopbaancoach. Loopbaancoaching wordt ingezet bij vragen gerelateerd aan werk, carrière en opleiding. Het doel van loopbaancoaching is om zelf te bepalen welke richting je uit wil. Hierbij horen ook inzichten over:
Lees meer
img

Welke baan past bij mij?

1 oktober 2017/Carin Höppener-Schlenter
Outplacement, re√Įntegratie, spoor2 of een carri√®reswitch. Een kernvraag is ‚Äėwelke baan past bij mij?‚Äô Daarnaast hoort tevens de vraag ‚Äėwat wil ik‚Äô. Om te weten welke baan bij je past en wat je wilt, kun je testen doen. Het is een hele snelle manier om inzicht te krijgen in je voorkeuren. Echter is deze manier maar een heel klein stukje van de puzzel om tot duurzaam werk te komen. Het helpt wel al om een richting te gaan onderzoeken.
Lees meer
img

8 tips om u beter te profileren voor meer opdrachten en werk dat bij u past

24 augustus 2017/Carin Höppener-Schlenter
Wil je meer opdrachten of ander werk? Krijg je vaak nee na een acquisitiegesprek of sollicitatie? Weet jij hoe je je profileert? Dit kan vast en zeker beter, anders kreeg je vaker een ja na je gesprek!
Lees meer
img

Met een zelfgesprek 50% meer kans om de baan te krijgen

9 aug 2017/Carin Höppener-Schlenter
Is het gek om een zelfgesprek te houden? De volgende keer als je dit doet hoef je je niet schamen want het onderbewuste wil je alleen maar helpen om je gedachten op een rijtje te zetten. En daarnaast verhoogt het je zelfvertrouwen en jouw prestaties nemen toe. Met deze gedachte is het toch super om te gaan solliciteren of met je werkgever te onderhandelen over arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen...
Lees meer