Please enable JS

en Wat nu?! Blog

Met een zelfgesprek 50% meer kans om de baan te krijgen

9 augustus 2017/Carin Höppener-Schlenter

Is het gek om een zelfgesprek te houden?
De volgende keer als je dit doet hoef je je niet schamen want het onderbewuste wil je alleen maar helpen om je gedachten op een rijtje te zetten. En daarnaast verhoogt het je zelfvertrouwen en jouw prestaties nemen toe. Met deze gedachte is het toch super om te gaan solliciteren of met je werkgever te onderhandelen over arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen.

Maar hoe werkt dit dan?
Een onderzoek van de universiteit van Mischigan heeft uitgewezen dat een zelfgesprek het zelfvertrouwen verhoogd. Tenminste als dit gesprek niet in de ik- (eerste) vorm is maar in de tweede vorm ‘jij’. Men spreekt hier van het Koning Salomon effect. Zoals ook de Bijbelse koning Salomon is het gemakkelijker om het probleem van een ander rationeel en objectief te bekijken dan het eigen probleem. Bron: cover media

Als het zelfgesprek in de jij vorm is dan heb je het gevoel met een ander te praten
Als je af en toe een zelfgesprek voert in de jij vorm (tweede vorm) dan ben je emotioneel minder betrokken bij het verhaal. Doordat je het verhaal in de jij vorm vertelt hou je afstand en ben je minder emotioneel betrokken waardoor je een helder hoofd behoud. Het geeft blijkbaar minder stress in de jij vorm dan als je over ‘ik’ praat. Hierdoor ben je rustiger en straal je meer zelfvertrouwen uit, je praat immers over hem en haar ‘iemand waar je van een afstand naar kijkt’. Net zoals koning Salomon bekijk je dan de situatie objectief en rationeel. Het voelt als een advies dat je aan een goede vriend of collega geeft. Zo kun je ook het sollicitatiegesprek of een elevator pitch oefenen. Zo wordt solliciteren minder stressvol.

Zelfmotivatie en concentratie nemen toe
Sportwetenschappers hebben ontdekt dat strategische zelfgesprekken leiden tot een hogere zelf motivatie en concentratie. Je kunt jezelf aansporen door affirmaties te gebruiken op momenten dat het moeilijk gaat: ‘Je kunt het!’ ‘loop door! nog een stuk en je hebt het gehaald’.

Deze affirmatie kunnen natuurlijk ook gebruikt worden bij andere situaties, bijvoorbeeld als je aan het diëten bent: ‘je stopt met eten als je verzadigd bent!’ Maar ook als je aan het solliciteren bent: ‘Die vacature is voor jouw’, ‘dat netwerkgesprek ga je inplannen’, je gaat bellen voor meer informatie’.

Door monologen los je problemen op
De Amerikaanse psychologe Dolores Albarracin heeft met een reeks experimenten aangetoond dat door te monologen mensen problemen oplossen.
Dolores Albarracin had een groep mensen een raadsel opgegeven. De ene groep mocht niets hardop zeggen en de andere groep mocht voor zich uit mompelen.
De groep die voor zich uit mocht mompelen had het raadsel veel beter opgelost dan de andere groep. Volgens Albarracin ligt dit aan het feit dat gevoel en gedachten in het zelfgesprek een uitlaatklep vinden en op deze manier beter verwerkt worden. Dit structureert en vordert het denkproces als je voor een zware taak staat. Bron: cover media

Is solliciteren dan nog moeilijk
Een zelfgesprek kan ook gebruikt worden met het krijgen van een baan. Veel mensen schromen om een vacature na te bellen voor meer informatie. Of om te bellen nadat de schriftelijke sollicitatie is verstuurd. Of gewoon om te bellen voor een afspraak voor een netwerkgesprek. Terwijl hierdoor de kans om uitgenodigd te worden of om de baan te krijgen met 50% toeneemt. Volgens carrière in Limburg vergroot netwerken zelf de kans op een baan met 200%. En toch doen we het vaak niet, die telefoon pakken om een afspraak te maken. Wat houdt jou tegen?

Herken je dit: ‘ik zal wel storen als ik bel’, ‘stel dat alle kandidaten bellen’, ‘ze zullen wel druk zijn’, ‘ik ga toch niet bedelen voor die baan’, ‘als de baan voor me bestemd is dan nodigen ze me wel uit’. En als je brief en cv er net niet uit springt, of je net de zesde kandidaat bent en net niet bij de eerste ronde gesprekken zit. Soms staat ook nog in het cv de kwaliteiten ‘ik ben proactief, ben initiatiefrijk ….’ en waarom bel je dan niet. Meestal komt dit door je gedachte en het gevoel dat ontstaat. Ik hoor heel vaak dat vrienden of collega’s zeggen: ‘bel toch gewoon, je kunt het’ ‘of zou ik voor je bellen?’

Als je voor een ander zou bellen dan doe je dit gewoon, maar het zit ‘m erin dat je voor jezelf gaat bellen.
Door gericht een zelfgesprek te voeren motiveer je jezelf om te bellen. Je geeft het advies aan die tweede persoon, aan jou als vriend van jezelf: ‘je pakt gewoon de telefoon en vraagt of de sollicitatie in goede orde is aangekomen’. Of ‘je vraagt of je bij de kandidaten hoort die op gesprek kunnen komen en wanneer dit dan is’. En daarnaast vraag je ‘wat is de belangrijkste focus van de functie het komend jaar….’.

Je moedigt jezelf aan en je hersenen slaan dit ook zo op. Het voelt goed voor je brein waardoor je niet meer terug deinst.

Bescheidenheid en onzekerheid zit je niet meer in de weg
En wat te denken van het sollicitatiegesprek zelf. De elevator pitch, kort en krachtig vertellen wie je bent en wat je komt brengen. Van anderen krijg je vaak terug dat het zo moeilijk niet is, ze zeggen dan haarfijn wie jij bent, wat jij kunt, wat jou zo uniek maakt. Om dit over jezelf te zeggen werkt blokkerend, zodra jij het over een ander zegt voelt het zelfs goed, je geeft immers een compliment aan iemand anders.

Oefen daarom het gesprek of de elevator pitch eerst in de jij vorm. En als dit goed gaat vervang je ‘jij’ in ‘ík’.

Het nee heb je het ja kun je krijgen 50% kans om je baan te krijgen!
Zelf ben ik loopbaancoach en HR professional en regelmatig aanvaard ik interim opdrachten. Dit houdt in dat ik na een tijdje weer de functie af sta aan een andere collega. Hiervoor stel ik dan een vacature. Het rare is dat ook mijn collega’s op de arbeidsmarkt niet bellen voor meer informatie. Ook niet om de vraag te stellen of ze bij de geselecteerde kandidaten horen. Bij de laatste vacature heeft één kandidaat van de 30 sollicitanten na-gebeld. Ik heb die meteen uitgenodigd en er was een klik waardoor deze persoon de functie heeft gekregen. En waarom deed deze persoon na bellen omdat die het eigen advies opvolgde. ‘Ik moest wel bellen omdat ik mijn cliënten ook altijd meegeef na te bellen’.

Als monoloog gebracht: ‘het beste is dat je belt om te vragen hoe het met je sollicitatie zit, de kans neemt dan toe met 50% om de baan te krijgen’. Weet je niet goed wat je verder nog kunt vragen of zeggen aan de telefoon? Standaard vragen kunnen zijn: welke persoon zoekt u precies; waarop ligt de focus het komend jaar. De verkregen antwoorden vertaal je dan naar je brief en in je cv.

Zo zie je maar dat solliciteren niet zo moeilijk hoeft te zijn door regelmatig een zelfgesprek te voeren en je eigen adviezen op te volgen!

In de Training Anders Werk is hier volop aandacht voor, je profileren.
Heb je al een outplacementtraject achter de rug en lukt het solliciteren toch nog niet? Krijgt je veel afwijzingen nadat je op gesprek bent geweest? Dan kan ik je helpen. Ga naar www.enwatnu.com/anders-werk/ of meld je aan voor een gratis kennismaking op de boerderij kennismaking

Op 6 oktober start weer een training en 16 november start de laatste training van dit jaar.

Er zijn diverse inspiratieavonden ‘maak je zichtbaar’ de komende tijd. De eerste is op 11 augustus 2017 om 19 uur, groeneweg 5a, Bocholtz daarna op 28 augustus om 19 uur Wijnstraat 41 in Echt en op 21 september Europalaan 24 in Maastricht.

Tijdens deze avonden krijg je ook weer tips en trucs om je te profileren zodat je de baan krijgt waar je blij van wordt. En je kunt al ervaren wat de Training Anders Werk jouw brengt.

Loopbaancoaching en stressbegeleiding op de boerderij.

Bijzondere workshops met medewerking van schattige ezels. Onze boerderij “Onger Jen Eech’ ligt al ruim 200 jaar prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, op de Bocholtzerheide.