Please enable JS

en Wat nu?! Blog

Welke baan past bij mij?

1 oktober 2017/Carin Höppener-Schlenter

Outplacement, reïntegratie, spoor2 of een carrièreswitch. Een kernvraag is ‘welke baan past bij mij?’ Daarnaast hoort tevens de vraag ‘wat wil ik’.

Om te weten welke baan bij je past en wat je wilt, kun je testen doen. Het is een hele snelle manier om inzicht te krijgen in je voorkeuren. Echter is deze manier maar een heel klein stukje van de puzzel om tot duurzaam werk te komen. Het helpt wel al om een richting te gaan onderzoeken. Het is een eenzijdige richting. Om DE richting(en) te krijgen is loopbaanbegeleiding van meerwaarde. Download het 7 stappenplan hiermee kom je al tot de kern in wat je wil. Weet je al wat je wil dan kun je ook nagaan welke baan bij je past. Via de site www.nationaleberoepengids.nl/Beroepentest of www.werksite.nl/beroepskeuzetest kun je nagaan naar welke beroepen jouw voorkeur uitgaat.

Hierna gesprekken met een loopbaancoach is een goed traject. Veel kun jezelf doen en een klein stuk is beter om samen te doen.

Elk van de bovenstaande trajecten: outplacement, reïntegratie, spoor2 of een carrièreswitch, heeft te maken met de vragen ‘wat wil ik’ en ‘wat past bij mij’. Dit zijn twee verschillende vragen. Het kan zijn dat werk bij je past qua kennis en vaardigheden maar wil je dit dan ook? Soms wil je een baan maar heb je dan ook de kennis, vaardigheden, kwaliteiten in huis om dit te doen. Nadat je weet wat je wil, welk beroep hierbij past kun je ook de weg er naartoe uitstippelen.

Outplacement, carrière switch, re-integratie of spoor2, bij elk traject kijk je anders naar banen die er zijn, en past die baan dan ook. Vervolgens zijn er nog de vragen: wil je carrière maken in een verticale lijn (hoger in de ladder komen) of in een horizontale lijn (meer verschillende functies op gelijk niveau), hoe lang moet je nog werken, wil je fulltime of parttime werken, welke balans privé / zakelijk wil je, hoe is je financiële situatie, wat zegt je gezondheid etc.

Beginnen we bij het begin
Welke baan past bij mij? Dit is veelal de vraag die ik als carrière- en loopbaancoach krijg gesteld. In veel gevallen is het geen vrijwillige vraag maar een noodgedwongen vraag. Vanwege een gedwongen ontslag, een reorganisatie of doordat je ziek bent en je je eigen werk niet meer kunt uitoefenen, of omdat je niet meer gemotiveerd aan het werk bent.

Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Veel andere benamingen voor hetzelfde: een begeleiding in de zoektocht naar ander werk. In alle gevallen ga je kijken met een specialist in loopbaan wat jij wilt en welke baan bij je past. Het overkoepelend woord is loopbaanbegeleiding. En hier zijn dan ook weer verschillende varianten: loopbaancoaching, loopbaanontwikkeling, loopbaanadvisering, loopbaantraject. En het heeft allemaal te maken met ‘welk werk past bij mij’, en ‘wat wil ik’. Zoals al geschreven bij elk van de termen aan het begin van dit artikel komt de vraag vanuit een gedwongen zoektocht naar werk of ongedwongen zoektocht en daarbij hoe je naar werk kijkt. Bij een gedwongen zoektocht komt tijdsdruk en ook financiële druk om de hoek kijken. Deze druk of ook wel stress helpt niet goed mee om een bewuste keuze te maken.

Daarnaast door het enorme aanbod aan begeleiding krijg je te maken met keuzestress. Keuzestress is vaak niet het gevolg van het enorme aanbod om een keuze te maken maar deze stress komt achteraf om de hoek kijken. Herken je deze gedachte ‘heb ik wel het juiste bureau gekozen’, ‘is het programma wel toereikend om werk te vinden’?. Om deze stress te vermijden is het goed om een afspraak te maken met een loopbaancoach om na te gaan wat jij kunt halen bij de coach. Past dit bij jou dan gewoon de keuze maken en dan niet langer oriënteren voor een ander bureau, anders blijf je twijfelen.

Onderstaand ga ik in op enkele veel gebruikte termen:
Reorganisatie, Outplacement, Reintegratie en spoor 2, cariereswitch en loopbaantraject

Reorganisatie. Veel mensen denken bij reorganisatie ‘ontslag’. Weet je dat reorganisatie niet altijd wil zeggen dat er ontslag wordt aangezegd. Processen kunnen worden aangepast. De inhoud van functies kunnen worden aangepast. Afdelingen toegevoegd of afdelingen samenvoegen. Het woord zegt het al Re (her) organiseren. Hier staat niet ontslaan, hier staat veranderen, herschikken.

Het gevolg kan wel zijn dat jij de nieuwe functie, of de nieuwe afdeling niet fijn vindt. Ook kan het zijn dat jij de verandering niet kunt bijbenen in kennis en kunde. Je kunt dan enkele dingen doen een loopbaancoach of soms ook wel genoemd carrière coach inschakelen en kijken welke mogelijkheden er nog binnen de organisatie zijn, dit is re-integratie. Ook kun je extern gaan kijken en dan heet het outplacement.

Ben je ziek dan krijg je te maken met spoor 1 en spoor2. Spoor 1 zoeken naar passend werk bij je eigen werkgever. Bij spoor 2 op de arbeidsmarkt zoeken naar een passende baan.

Wat is outplacement?
Buiten plaatsen. Binnen de organisatie is geen plaats meer. De organisatie kan dit besluit nemen maar ook jij kunt (in samenspraak met de organisatie) de keuze maken om op de externe arbeidsmarkt te zoeken. Dit kan omdat de functie vervalt of dat je vaardigheden en kwaliteiten niet meer binnen de organisatie past. Kortom je past niet meer in je werk en bij de werkgever. Een eenzijdig besluit vanuit de organisatie om je te ontslaan. Ook kan het een besluit van jullie beiden zijn, het werk past niet meer, je ziet dit in en wilt graag de organisatie verlaten. Veelal werkt de werkgever mee aan de zoektocht naar een andere baan. Deze zoektocht heet dan outplacement.

In beide gevallen is het mogelijk om een outplacementtraject in te kopen. Een specialist op het gebied van arbeid en de arbeidsmarkt gaat dan met je aan de slag. Een loopbaancoach.

Veelal koopt je werkgever dit traject in en mag jij het outplacementbureau kiezen. Waar moet je dan op letten bij jouw keuze? Dit is afhankelijk van wat jij wilt. Kijk eens bij mijn aanbod. Om iedereen te kunnen helpen heb ik drie manieren van begeleiding.

Een gratis zelfhulpprogramma met daarbij hulp bij specifieke vragen bij solliciteren. Een kort programma van 5 weken om je te profileren “training Anders Werk”. En het uitgebreide programma “outplacement een traject op maat”. Welk programma past bij jou? Welke hulp en hoeveel hulp heb je nodig?

Als het ontslag een eenzijdig besluit van de organisatie is dan valt dit rauw op je dak. Soms zie je niet hetzelfde als de organisatie. De rede is niet herkenbaar en je blijft met een bitter gevoel zitten. Het voelt alsof men de stok heeft gevonden om de hond te slaan. Een goed specialist helpt je ook door deze emotie heen.

Ik schrijf al ‘een goed specialist’. Loopbaancoach is niet zomaar een beroep die iedereen kan doen. Zeker kunnen meer mensen een goed gesprek voeren. En kunnen ook veel mensen een test lezen en misschien ook nog uitleggen. Maar dit is niet loopbaancoaching. Een goed loopbaancoach helpt je om zelf te gaan ervaren en zien wel werk bij je past. Dit heeft met meer factoren te maken dan alleen je vaardigheden en kennis.

Het traject bij en Wat nu?!
Mijn traject bij outplacement en bij spoor2 bestaat uit een 4 stappen methode. En ook dit is een veel voorkomende manier om mensen te begeleiden. In de 4 stappen methode som ik op wat ik in diverse fases doe: 1 emotie – stress, 2 Identiteit (wie ben ik en wat wil ik), 3 ontdekken, 4 verover en win. Dit wil echter niet zeggen dat ik precies deze stappen volg, afmaak en verder ga. Het kan, maar is niet noodzakelijk. Ik vind dat dit flexibel dient te zijn. Dat wat nodig is op een bepaald moment wordt ingezet en de coach kijkt toe dat de coachee toch groeit naar de andere baan.

Ik volg in elke stap de RIP: Rust en ruimte maken, Identiteit, en Profileren. Bij stap 1 verwerken is de focus vooral op rust en ruimte maken. Maar ook wat is je verlangen, waar wil je naartoe. Een gedegen (her)oriëntatie, meer zelfkennis opdoen en toewerken naar een bewuste keuze. Dit kan alleen als er rust in je hoofd is.

Daarnaast werk ik samen met een imago coach en een foursighttest coach. Deze twee coaches werken mee in de ‘Training Anders Werk‘ en ook in het ‘Outplacement een traject op maat‘. Bij het outplacementtraject gaan zij in fase 2 met jouw aan de slag.

Naar ander werk zoeken is niet alleen oriënteren en solliciteren. Het is ook je focussen en je profileren.

Wat is Reïntegratie en Spoor 2
Ben je ziek en is het eerste ziektejaar om dan wordt er gesproken over een spoor2 traject. Naast de mogelijkheid binnen de organisatie (spoor1) zal je met een re-integratiecoach ook extern op de arbeidsmarkt worden gezocht naar een baan die past bij je mentale en fysieke mogelijkheden.

Re-integratie wil zeggen terug naar (ander) werk en spoor2 wordt ingezet in het tweede ziektejaar. Het heeft beiden te maken dat het eigen werk niet past. Al klopt dit bij re-integratie niet helemaal. Hier kan ook het werk zo worden aangepast dat je wel nog (deels) je eigen werk kan verrichten.

En hier helpt een loopbaancoach of een arbeidsdeskundige. De loopbaancoach gaat met je na wat jijzelf kunt en wilt. De arbeidsdeskundige kijkt vanuit je ‘beperkingen’ wat je niet meer kunt. De loopbaancoach en arbeidsdeskundige gaan dan na of de functie zo kan worden ingericht dat jij het werk kunt blijven doen.

Een carrièreswitch of loopbaantraject
Jijzelf geeft aan dat je op zoek gaat naar iets anders. Vaak is in de CAO van het bedrijf aangegeven of de organisatie de kosten hiervan draagt en ook de hoogte van deze kosten. Er worden afspraken gemaakt tussen werkgever – werknemer – de loopbaanadviseur.

In dit traject kan ook aan de orde komen je persoonlijke effectiviteit, hoe je je kunt profileren maar ook hoe je stress kunt verminderen of voorkomen. En dit ga je dan weer vertalen naar je loopbaan en functies die erbij horen. In mijn outplacementprogramma is dit ook meegenomen.

Zo zie je maar dat bij elke switch van baan, gedwongen of niet, met dezelfde vraag begint ‘welk werk past bij mij?’ Met de links aan het begin van dit artikel kun je al een heel eind komen om een antwoord op deze vraag te krijgen. Met een gesprek kun je werken aan duurzaam werk en loopbaan.

Weet je dat je bij mij een vrijblijvende gratis eerste afspraak kunt inplannen! Neem contact op.

Veel werkplezier!

Hartelijke groeten,
Carin

Loopbaancoaching en stressbegeleiding op de boerderij.

Bijzondere workshops met medewerking van schattige ezels. Onze boerderij “Onger Jen Eech’ ligt al ruim 200 jaar prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, op de Bocholtzerheide.