Workshops, masterclasses en cursussen

Trainingen

Online academie

Training Mindfulness

De kerngedachten van Mindfulness is leven met aandacht en leven in ‘het hier en nu’. De tegenhanger is alles doen op de automatische piloot. Eén van de redenen waarom Mindful zijn zo populair is op dit moment, is dat veel mensen zo ontzettend druk zijn en op een hele stressvolle manier door het leven gaan. Met de training Mindfulness wordt de deelnemers zich meer bewust van de processen die hem beheersen en wordt de focus vervolgens weer meer op het hier en nu gelegd. 

Mindfulness heeft vele voordelen: het verlaagt stress, het brengt je dichter bij jezelf, het vermindert vergeetachtigheid, het verlaagt de kans op depressies en het zorgt voor een beter nachtrust. 

Er zijn diverse vormen van mindfulness trainingen met verschillende tijdsduren. Bij de meeste trainingen wordt ook ingezet op ontspanning met ezels via pansage, het verzorgen van de ezels op een hele ontspannen manier.

Training Mindwalk

In de natuur kom je tot rust en herstel je veel sneller van stress. De krachtigste manier voor een traject is het groepstraject van 10 Wil jij je batterij weer opladen? Recharge jezelf dan in 10 outdoor-trainingen!
In 10 outdoor trainingen met verschillende thema’s, loop je jezelf naar balans, er worden leuke materialen gebruikt en heerlijke oefeningen in verwerkt. 

Wat is Mind-Walk? 
Mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit de tai chi / yoga, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Deze oefeningen zijn geïntegreerd in een wandeling van ongeveer 3 tot max. 5 km per keer, onder begeleiding van een coach. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren, zowel geschikt voor beginnende als gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus.

Training Timeful@work

• Leef jij ook In de waan van de dag? 
• Ervaar je een hoge werkdruk?
• Maak je veel overuren en neem je het werk mee naar huis? 

Een veel voorkomend advies: ‘volg een training time management’ en bij werkdruk en stress: ‘ga naar een training mindfulness’.

Time management is niet het volledige antwoord, het zijn kunstjes die je leert om structuur aan te brengen in je werk.

Mindfulness is ook niet het gehele antwoord maar wel al een aanzet om dieper te kijken naar het waardoor kom je niet door het werk heen, wat bezorgd je stress en waardoor ervaar je die hoge werkdruk.

Een combinatie van beiden is een unieke combinatie om jouw stressoren, jouw beren op de weg, jouw overtuigingen op te sporen en ook om je verlangens te ontdekken en balans te (her)vinden. Na deze ontdekkingsreis ga je jouw ontdekkingen omzetten in je werk en integreer je daarbij time management als hulpmiddelen. Hierdoor leef je bewust in de dag, ervaar je een normale werkdruk en ben je op tijd thuis en laat je het werk daar waar het hoort nl. op je werkplek.

Anders Werkt

Snel en zonder stress je presentatie houden, een sollicitatie- of acquisitiegesprek houden. Dat kan. Ook bij kleine stresssituaties die verlammend werken help ik je. Met 2 coachingsgesprekken kun je je al vol zelfvertrouwen en zonder verlammende stress presenteren.

Workshop Communicatie in Balans:

Individuele begeleiding of in-company workshop “Communicatie in Balans”:

Loop je tegen ‘communicatie’ aan waardoor:

· Je niet jouw zegje kunt doen en verkeert begrepen wordt
· Mensen nors op elkaar reageren
· Niemand elkaar tijdens een vergadering begrijpt
· Een promotie en baan weer aan jouw neus voorbij gaat
· Je al geïrriteerd bent als je een collega tegenkomt waardoor je er geen zinnig woord meer uitbrengt?
 
Dan kan een van onderstaande communicatie workshops of individuele begeleiding uitkomst bieden:
• Roos van Leary
• DISC
• Lichaamstaal
 
 
DE ROOS van LEARY
De roos van Leary is een interactiemethode die je in inzicht geeft in de keuze die je maakt bij een actie en de reactie die je daarop krijgt. Je weet dus al van te voren hoe iemand op jou actie reageert. Hierdoor kun jij al van te voren jouw communicatie aanpassen waardoor je invloed uitoefent op de communicatie. 
 
Vooraf aan de begeleiding is er een test via de leary academy. En wat nu?! heeft de licentie om de uitslag van de test toe te lichten en de begeleiding hierop af te stemmen. 
 
Ook kan een test voor een heel team worden afgenomen om zo de interactie-conflicten op te sporen. Tijdens de workshop oefenen de deelnemers in de interactie naar elkaar toe. Waarbij we uitgaan van de gestelde leerdoelen van de deelnemers.
 
Vooraf aan de workshop is er een individueel gesprek over de uitkomst van de test. Elke deelnemer formuleert zijn leerdoel voor de workshop. 
 
Bij een individuele test kan er ook een 360 graden vragenlijst worden ingebouwd. Je collega, leidinggevende en/of het thuisfront vullen dan ook de vragenlijst in. Je krijgt dan inzichtelijk hoe jij als gesprekspartner wordt ervaren. Hierdoor kun je gericht leren anders communiceren. 
 
Wil je inzicht krijgen in jou voorkeur communicatie dan kan dit ook. Je krijgt een test, vraagt 3 anderen om die ook in te vullen. Aangevuld met een individueel gesprek van 2 uur waarin je advies krijgt over enkele communicatieaanpassingen. Die je mogelijk al helpen met je verandering in je communicatie. Waardoor het je wel gaat lukken. 
 
DISC
DISC is een model dat beoogt menselijk gedrag en drijfveren in kaart te brengen. De letters staan voor vier verschillende gedragsstijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus.  Het DISC profiel geeft je voorkeuren weer in gedrag en de communicatie. Om je profiel inzichtelijk te maken is er een test. Deze neem En wat nu?! af via DISC Benelux waar wij de licentie voor hebben. 
 
Een DISC test geeft niet alleen inzicht jou voorkeur van communiceren maar ook hoe andere profielen communiceren. En hierdoor kun je jouw manier gaan aanpassen waardoor je veel beter in contact komt en blijft met de ander. 
 
De DISC helpt je om diversiteit in je communicatie en gedrag toe te passen om zo optimaal samen te kunnen werken. 
 
Wordt de test ingezet als team dan komt niet alleen een individuele uitslag uit de test maar ook een teamoverzicht. Hierdoor kan het team zien wat zij nog missen om meer kracht uit hun samenwerking te halen. Na de workshop zijn de teamleden in staat om dit toe te gaan passen en efficiënter samen te werken.
 
Vooraf aan de teamworkshop is een individueel gesprek om de test uitslag toe te lichten. Ook wordt dan de leerdoelen bepaald voor de workshop.
 
 
Lichaamstaal
 
Lichaamstaal is de non-verbale communicatie vertaling van wat er in iemand omgaat. Als je die van jezelf weet en bij anderen kunt lezen dan kun je veel efficiëntere gesprekken voeren. Je kunt verbinding leggen met de ander. Je krijgt grip op jouw non verbale uitstraling en het effect op hoe de ander jou en jouw boodschap ervaart en erop reageert. 
Lichaamstaal is onderdeel van loopbaanbegeleiding. En ook bij werkstressbegeleiding. Tijdens loopbaanbegeleiding komt dit aan de orde bij de netwerkgesprekken en bij sollicitatiegesprekken. Bij werkstress hoe je jouw psyche met de juiste lichaamstaal ontspant.  En ook is het een klein onderdeel van de twee bovengenoemde methoden: Leary en DISC. We gaan dan in op: 
·       De invloed van jouw lichaamshouding
·       De juiste gebaren bij je woorden
 
De workshop lichaamstaal kan als aparte workshop of individuele begeleiding worden geboekt. 
 
Aan een workshop kunnen 6 tot 8 personen deelnemen. Als het team uit meer personen bestaat gaan we na wat er mogelijk is.
 
Tijdens een intake gaan we na waar de nadruk op ligt. 
Ook kunnen we dan bepalen welke test, Roos van Leary of DISC, ingezet gaat worden. 
 
Meer informatie, maak een afspraak: klik hier


Trainingsdata

> Boerderijdagen
> Mindfulness trainingen

Loopbaan- coaching en stressbegeleiding op de boerderij.

Onze boerderij “Onger Jen Eech’ ligt al ruim 200 jaar prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, op de Bocholtzerheide.