Hoe sterk iemand ook in zijn of haar schoenen staat,
soms komt een verlies zo hard aan dat men door het ijs zakt.

Verlies en Rouw

Het goed omgaan met verlies en rouw is belangrijk om problemen te voorkomen.

Hoe sterk iemand ook in zijn of haar schoenen staat, soms komt een verlies zo hard aan dat men door het ijs zakt. Vooral voor mensen die erg zelfverzekerd zijn voelt dit aan als een enorme schok. Je ziet mensen ook bijna letterlijk stilvallen. 
Het goed omgaan met verlies en rouw is belangrijk om problemen te voorkomen. Niet alleen de problemen op korte termijn. Te vaak zien we dat mensen pas na enkele jaren echt geconfronteerd worden met hun gevoelens en dan alsnog uitvallen.
In verlies & rouw begeleiding heeft en Wat nu?! zich de afgelopen jaren gespecialiseerd. Samen met stressbegeleiding is dit een sterk traject van en Wat Nu?! 
Verlies en rouw hebben niet altijd te maken met de dood. Ook ingrijpende gebeurtenissen op het werk zoals gedwongen ontslag of grote organisatieveranderingen veroorzaken stressgevoelens. Dat geldt ook voor grote veranderingen in de privésfeer. En Wat Nu?! biedt geborgenheid, een schouder om uit te huilen en op zijn tijd een blik naar voren. Zodat na verloop van tijd het leven wordt opgepakt, de herinnering er nog is met soms een lach en een traan.
Bij en Wat nu?! zijn drie werkwijzen mogelijk. Samen overleggen we in het kennismakingsgesprek wat het beste bij jou past. Ook kan bij elke fase een andere vorm worden gekozen.

Boerderij en ezels

In de natuur kom je tot rust en De eerste werkwijze is met mijn metgezellen. Zij zijn de warme schouder om even tegenaan te leunen. Om tot jezelf te komen en de emotie die er op dat moment is te laten stromen. Dit past goed in de eerste fase van de therapie. Als counseller zal ik voor en na de behandeling nagaan welke emotie en gedachte je leven beheersen en wat de behandeling met je heeft gedaan. 
Een bijzondere omgeving, voor bijzondere mensen, gewoon gericht op herstel. 
Heeft u niets met dieren dan voeren we alleen het gesprek. We gaan op zoek naar wat je nodig hebt in jouw rouwproces

Meditatie & klankschaal

De tweede werkwijze is vanuit meditatie op zoek naar je innerlijke kracht. Hierbij kan de klankschaal goed worden ingezet. Meditatie is een middel om in het hier en nu te komen. Als je na een verlies in de rouwperiode komt, merk je dat niet alleen aan je emoties, ook je lichaam rouwt mee. Soms voel je je moe of grieperig. Andere fysieke verschijnselen zijn spanning in de schouders of op andere plekken in je lichaam. Ook hoofdpijnen, maagklachten en verkramping van spieren kunnen ontstaan in een rouwperiode. 
Alle meditatie-oefeningen zijn erop gericht om in het hier en nu te komen. Door de adem te verbinden aan je lichaam voel je je rustiger en meer in balans. Een klankschaalbehandeling helpt om de fysiek spanningsverschijnselen te verlichten. 
Voor en na de oefeningen bespreken we de ontwikkeling van jouw proces.

Creatieve Therapie

De derde werkwijze is een creatieve werkvorm van begeleiden met tekenen en schrijven of wandelen / bewegen. Al deze vormen helpen je om je te uiten op een andere manier dan alleen praten. 
Samen bepalen we welke vorm het wordt, ook kunnen alle vormen worden ingezet. Het doel is dat jij door je rouwproces komt en je weer van het leven kunt houden met al zijn mooie momenten.

Bewustwording

Bewustwording (Mindfulness) is het leven in het heden, als tegenhanger van alles op de automatische piloot doen.
Je traint jezelf om met volle aandacht in het moment te zijn en te blijven. Want mensen zijn geneigd om heel veel tijd door te brengen in het verleden of zich continu zorgen te maken over de toekomst. En vervolgens kun je dus ook niet genieten van het moment zelf. Zonder alle moderne apparatuur waar we normaal dag en nacht mee bezig zijn. 
De boerderij is natuurlijk een prachtige omgeving om aan bewustwording te doen. omgeving, de dieren, de rust. Zelfs het knuffelen van een ezel past binnen het concept.

Wat je moet weten over rouw!

Kun je het rouwproces versnellen?

Loopbaan- coaching en stressbegeleiding op de boerderij.

Onze boerderij “Onger Jen Eech’ ligt al ruim 200 jaar prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, op de Bocholtzerheide.

Loopbaan- coaching en stressbegeleiding op de boerderij.

Onze boerderij “Onger Jen Eech’ ligt al ruim 200 jaar prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, op de Bocholtzerheide.