de anderhalve meter-samenleving

We gaan dit jaar heel wat nieuwe woorden aan onze woordenschat toevoegen. De anderhalve meter-samenleving is er gegarandeerd eentje van!

Toen Mark Rutte dit begrip introduceerde, maakte hij heel wat los. Ook aan onze Paasdis werd druk gediscussieerd. We zaten keurig op anderhalve meter afstand en raakten in gesprek. Hoe doe je dat, deze afstand houden?

Hoe dan?

Bij concerten en voetbalwedstrijden zijn het aantal bezoekers, en dus de inkomsten, op een kortere afstand ingecalculeerd. Hoe doe je het met de alledaagse dingen, zoals naar de winkel gaan. Of naar de dokter en naar het ziekenhuis gaan. Moeten we vanaf nu een mondkapje dragen en onze handen ontsmetten? Wat een gedoe!

Tijdens die discussie merkte ik dat er bij mijzelf eigenlijk geen onrust ontstond. Het voelt meer als een uitdaging, waarin ik word gevraagd om ‘out-of-the-box’ te denken. Ik ben ervan overtuigd dat we samen slim genoeg zijn om passende oplossingen te bedenken. Heb jij ideeën hoe we hiermee kunnen omgaan? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd!

Wat wel helpt

Om terug te komen op dat gesprek aan de Paasdis. Daar merkte ik dat de gevraagde verandering wel voor onrust zorgt. Het ‘niet weten’ en het onzekere gevoel, zorgen voor stress waardoor het brein op slot gaat. Op dat moment verdwijnt ook de creativiteit en onbevangenheid die juist de beste oplossingen opleveren.

Merk je dit ook bij jezelf, zet dan eens een pas terug. Loop naar buiten, luister naar de vogels, kijk om je heen en benoem wat je ziet. Of besteedt tijd aan een hobby. Door hiervoor de ruimte te nemen, leg je de focus op wat er wel is. Heb je hier moeite mee? Neem vrijblijvend contact met me op, ik kan je hierbij helpen.

Zo’n pas op de plek helpt mij ook als ik het even niet weet. Rust nemen om na te denken, voor mezelf nagaan wat ik de afgelopen week heb meegemaakt en bedenken hoe ik de ander kan helpen.

Aan de slag

De komende weken blijf ik workshops en tips posten op mijn social mediakanaal. Door mij te volgen, blijf je op de hoogte van mijn tips voor stressreductie. Hiermee draag ik graag een positief steentje bij aan deze onzekere en veranderende tijd. 

Heb je last van werkdruk, stress of zelfs een burn-out? Op onze boerderij in Bocholtz kom je tot rust. We zoeken uit waarom je bent vastgelopen en waar die stress vandaan komt. Na enkele sessies sta je weer stevig en veerkrachtig op je benen. Werkgevers kan ik helpen om het ziekteverzuim en stress onder hun medewerkers te verlagen.