
Veerkracht, mentale en fysieke gezondheid en energie
Vitaliteit
Maatwerk
Vitaliteit
Vitaliteit omvat elementen zoals: veerkracht mentaal en fysiek, energie die je hebt mentaal en fysiek, de kracht die je ervaart zoals wilskracht, doorzettingskracht, groeikracht, durf en weerbaarheid.
Het is nogal een opsomming die hierboven staat. We denken hier niet over na als het leven op rolletjes loopt. Meestal als we last krijgen van een energie tekort, of fysieke klachten, of we in een stresssituatie terecht komen en we helemaal onszelf niet meer herkennen, dan bemerken we er iets met onze vitaliteit is.
Verschillende componenten
Je kunt al preventief met vitaliteit bezig zijn. Wat de laatste jaren ook steeds meer zichtbaar is. Ook bedrijven zijn hier veel meer mee bezig. Veelal staat voeding en beweging centraal. Dit is al een groot deel wat betreft vitaliteit, mits de juiste voeding, de juiste beweging en er gezonde stress is.
Ook heeft onze mentale, lees hier gedachten – hoe we naar situaties en de wereld kijken invloed op onze vitaliteit, stress en energieniveau. En bepaald ons verteringskanaal van mond tot kont en de hormonen hoe energiek we ons voelen.
En gebeurtenissen die we vooraf niet konden voorzien, zoals een ziekte, een ongeluk heeft een behoorlijke impact op onze vitaliteit.
Werken aan vitaliteit
Vitaliteit is dus niet van zelfsprekend, we kunnen er wel veel aan doen.
De curatieve manier: kijken naar wat nodig is om disbalans op te lossen. De basis is altijd naar de huisarts gaan om te onderzoeken of er geen onderliggende ziekte is.
De preventieve manier: nagaan wat er nu is en wat nodig is om dit vast te kunnen houden. Je lichaamssignalen goed leren herkennen en hiermee iets of niets doen.
En wat nu?! kijkt met een holistische blik naar vitaliteit, met een combinatie van:
Voeding, beweging, mentaal / gedachten, hormonen, werk, ontspanning, inspanning, emoties en zingeving. De volgende trainingen of vormen van begeleiding biedt en Wat nu?! aan voor een verbeterde vitaliteit:
Halte traject Vitaliteit
De ‘vitaliteit’ module is een onderdeel van de negen haltes naar werkgeluk. Deze module van haltes 4 tot en met 6 zijn gericht op het optimaliseren van jouw vitaliteit en het resetten van je hormonen.
Halte 4. Vitaliteit
Stress wordt vaak mede veroorzaakt of versterkt door onze voeding en beweging. Daarnaast hebben je hormonen een enorme invloed op je lichaam en kan een slechte hormoonhuishouding leiden tot uitputting.
Daarom onderzoeken we bij deze halte jouw vitaliteit. We bekijken je eetpatroon, beweegpatroon en je hormoonhuishouding doormiddel van verschillende vragenlijsten. Hier baseer ik een advies op.
Wil je al zelf aan de slag gaan met je voeding meld je dan aan voor een wekelijks menu. Je kunt zelf de samenstelling van je menu bepalen. Klik hier om je aan te melden
Ook gaan we samen werken aan een eigen receptenboek waarin we opschrijven hoe jouw huidige situatie tot stand is gekomen, hoe je in deze puree bent geraakt als het ware.
Halte 5. Zelfmanagement
Ben jij je al bewust van je valkuilen, kwaliteiten en persoonlijkheden? Heb je enig idee hoe jij je van nature beweegt en je gedraagt of wat is aangeleerd? Hier gaan we samen naar kijken tijdens deze halte. Op basis hiervan herschrijven we jouw eigen receptenboek van de vorige halte. Vervolgens focussen we ons ook op je fysieke triggers en hoe je deze beter kunt herkennen en opvangen, om zo uit je stress te komen en blijven.
Halte 6. Energie
Hoe gaat het met je energie? Dat staat centraal in deze halte. We bekijken nogmaals je agenda, je fysieke en mentale conditie. Daarna bepalen we samen wat er nodig is voor jou om je energie vast te houden en wat triggers zijn voor jouw energieverlies. We kijken hiernaar via de cirkel van invloed en betrokkenheid.
Ook maken we de opstap naar meer veerkracht. Want meer veerkracht betekent een betere omgang met emoties en problemen, waardoor er minder stress en meer energie overblijft.
Voedingsprogramma – Reset je hormonen
10-weeks voedingsprogramma
In 10 weken werken we met voeding, beweging en ademhaling naar hormonale balans. Een hormonale disbalans is namelijk vaak de veroorzaker van gewichtstoename, stemmingswisselingen, vermoeidheid en een laag libido. Let wel, het gaat hier om klachten die niet gekenmerkt kunnen worden als een ziekte. Vaak zijn deze hormonale problemen te verhelpen door anders en/of minder te eten en meer te bewegen.
Vrouwen zijn veel gevoeliger voor een hormonale disbalans dan mannen. In de maandelijkse cyclus van vrouwen zijn er elke week andere hormonen die hun werk moeten doen. Vrouwen voelen zich veel vaker gestrest dan mannen. Een traag werkende schildklier komt bij vrouwen vijftien keer vaker voor dan bij mannen. En wanneer de hormonen niet goed samen werken, of niet optimaal, dan kan dit ernstige gevolgen hebben van botontkalking tot overgewicht en van sterke menstruatieklachten tot overmatige overgangsklachten.
In 10 weken gaan wij onderzoeken hoe jouw huidige hormonenbalans eruit ziet, of je darmen goed werken, en of de 4 neurotransmitters voldoende aanwezig zijn. We doen dit inzichtelijk maken door middel van vragenlijsten. Door jouw voeding aan te passen en eventueel suppletie toe te voegen, gaan we deze disbalans in de hormonen naar hormonale evenwicht brengen.
Na deze 10 weken kun je nog wekelijks menu’s toegestuurd krijgen klik hier om je aan te melden.
Wil je liever alleen een advies op je vrouwelijke hormonen? Dan kan dit ook met een vragenlijst en een kort gesprek waarin ik een persoonlijk advies voor je op stel.
Positieve gezondheid
De positieve gezondheid begeleiding is vooral gericht op veerkrachtig worden. Met een vragenlijst gaan we na wat jij graag wil verbeteren in je leven. En hier ga jij, samen met mij naast je, aan werken. Samen zorgen we ervoor dat jij je weer goed en energiek voelt.
Loopbaan- coaching en stressbegeleiding op de boerderij.
Onze boerderij ‘Onger Jen Eech’ ligt al ruim 200 jaar prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, op de Bocholtzerheide.