Veerkracht, mentale en fysieke gezondheid en energie

Vitaliteit

Vitaliteit

Vitaliteit omvat elementen zoals: veerkracht mentaal en fysiek, energie die je hebt mentaal en fysiek, de kracht die je ervaart zoals wilskracht, doorzettingskracht, groeikracht, durf en weerbaarheid.
Het is nogal een opsomming die hierboven staat. We denken hier niet over na als het leven op rolletjes loopt. Meestal als we last krijgen van een energie tekort, of fysieke klachten, of we in een stresssituatie terecht komen en we helemaal onszelf niet meer herkennen, dan bemerken we er iets met onze vitaliteit is.

Verschillende componenten

Je kunt al preventief met vitaliteit bezig zijn. Wat de laatste jaren ook steeds meer zichtbaar is. Ook bedrijven zijn hier veel meer mee bezig. Veelal staat voeding en beweging centraal. Dit is al een groot deel wat betreft vitaliteit, mits de juiste voeding, de juiste beweging en er gezonde stress is.

Ook heeft onze mentale, lees hier gedachten – hoe we naar situaties en de wereld kijken invloed op onze vitaliteit, stress en energieniveau. En bepaald ons verteringskanaal van mond tot kont en de hormonen hoe energiek we ons voelen.

En gebeurtenissen die we vooraf niet konden voorzien, zoals een ziekte, een ongeluk heeft een behoorlijke impact op onze vitaliteit.

Werken aan vitaliteit

Vitaliteit is dus niet van zelfsprekend, we kunnen er wel veel aan doen.

De curatieve manier: kijken naar wat nodig is om disbalans op te lossen. De basis is altijd naar de huisarts gaan om te onderzoeken of er geen onderliggende ziekte is.

De preventieve manier: nagaan wat er nu is en wat nodig is om dit vast te kunnen houden. Je lichaamssignalen goed leren herkennen en hiermee iets of niets doen.

En wat nu?! kijkt met een holistische blik naar vitaliteit, met een combinatie van:
Voeding, beweging, mentaal / gedachten, hormonen, werk, ontspanning, inspanning, emoties en zingeving. De volgende trainingen of vormen van begeleiding biedt en Wat nu?! aan voor een verbeterde vitaliteit:

Voedingsprogramma – Reset je hormonen

10-weeks voedingsprogramma

In 10 weken werken we met voeding, beweging en ademhaling naar hormonale balans. Een hormonale disbalans is namelijk vaak de veroorzaker van gewichtstoename, stemmingswisselingen, vermoeidheid en een laag libido. Let wel, het gaat hier om klachten die niet gekenmerkt kunnen worden als een ziekte. Vaak zijn deze hormonale problemen te verhelpen door anders en/of minder te eten en meer te bewegen.

Vrouwen zijn veel gevoeliger voor een hormonale disbalans dan mannen. In de maandelijkse cyclus van vrouwen zijn er elke week andere hormonen die hun werk moeten doen. Vrouwen voelen zich veel vaker gestrest dan mannen. Een traag werkende schildklier komt bij vrouwen vijftien keer vaker voor dan bij mannen. En wanneer de hormonen niet goed samen werken, of niet optimaal, dan kan dit ernstige gevolgen hebben van botontkalking tot overgewicht en van sterke menstruatieklachten tot overmatige overgangsklachten.

In 10 weken gaan wij onderzoeken hoe jouw huidige hormonenbalans eruit ziet, of je darmen goed werken, en of de 4 neurotransmitters voldoende aanwezig zijn. We doen dit inzichtelijk maken door middel van vragenlijsten. Door jouw voeding aan te passen en eventueel suppletie toe te voegen, gaan we deze disbalans in de hormonen naar hormonale evenwicht brengen.
Na deze 10 weken kun je nog wekelijks menu’s toegestuurd krijgen klik hier om je aan te melden.

Wil je liever alleen een advies op je vrouwelijke hormonen? Dan kan dit ook met een vragenlijst en een kort gesprek waarin ik een persoonlijk advies voor je op stel.  

HeartMath© is ook een methode die we kunnen inzetten of combineren voor het creëren van meer veerkracht. De HeartMath© Techniek is een wetenschappelijk onderbouwde benadering voor het verminderen van stress en het verbeteren van emotionele veerkracht. HeartMath USA© is de grondlegger van de hartcoherentie.
HeartMath© is in 1991 ontstaan vanuit een diepe wens om zorg te dragen voor mens en planeet.

Middels de biofeedbackapparatuur werk je aan je coherentie. Deze apparatuur is ontwikkeld in samenwerking met cardiologen en neurowetenschappers. Lees meer over deze methode, wie weet is het perfect voor jou.

Voor meer veerkracht kun je ook terecht op mijn online academie en zelf, thuis aan de slag gaan!

Positieve gezondheid

De positieve gezondheid begeleiding is vooral gericht op veerkrachtig worden. Met een vragenlijst gaan we na wat jij graag wil verbeteren in je leven. En hier ga jij, samen met mij naast je, aan werken. Samen zorgen we ervoor dat jij je weer goed en energiek voelt.

Loopbaan- coaching en stressbegeleiding op de boerderij.

Onze boerderij ‘Onger Jen Eech’ ligt al ruim 200 jaar prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, op de Bocholtzerheide.