Cliënten willen rust om aan hun herstel te kunnen werken. 
en Wat nu?! levert die rust op een aantal bijzondere wijzen.

Stressbegeleiding

In de natuur kom je tot rust

Op de boerderij begeleid ik mensen die uitgevallen zijn, of op het punt staan uit te vallen door stress, overspannen, burn-out en verlies & rouw.

Je bent ziek uitgevallen

In de natuur kom je tot rust en herstel je veel sneller van stress. De krachtigste manier voor een traject is het groepstraject van 10 weken. Daarbij ben je 1 dag of 2 dagen in de week op de boerderij, in de natuur. Tijdens dit groepstraject zijn er diverse individuele gesprekken om te achterhalen wat je stressoren zijn en om je te leren hiermee om te gaan. Samen gaan we aan de slag zodat je weer energiek bent, je veerkracht terugkrijgt en het dagelijkse leven weer aankunt. Ik help je ook bij de terugkeer naar je werk. Dit is in samenspraak met de werkgever, casemanager en/of bedrijfsarts. Je terugkeer dient immers blijvend te zijn zonder terugval!

Ben je nog niet ziek uitgevallen maar het gaat niet meer?

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe sneller jij je beter voelt. Betrap je jezelf erop dat je onrustig bent, zit te piekeren, niet kunt ontspannen, je werk niet gestructureerd af komt, je steeds vaker gaat overwerken, je steeds tegen hetzelfde aanloopt en/of je hebt een verlieservaring? Wacht dan niet langer. Wachten zorgt alleen maar voor minder energie en meer frustratie. Start dan met stoppen en maak een vrijblijvende afspraak.

Ook voor kleine stress veroorzakers

Snel en zonder stress je presentatie houden, een sollicitatie- of acquisitiegesprek houden. Dat kan. Ook bij kleine stresssituaties die verlammend werken help ik je. Met 2 coachingsgesprekken kun je je al vol zelfvertrouwen en zonder verlammende stress presenteren.

Preventief

Gewoon omdat je stress de baas wilt blijven, zijn er 4 preventieve (groeps)trainingen. 

Mindfulness 
Timeful@work 
Mind Walk

Verlies & Rouw

Rouw veroorzaakt ook stress. Rouw kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt al rouwen als er een kopje stuk gaat waar veel emotionele herinneringen aan vast zit. Oud zeer kan in het huidige moment nog veel stress veroorzaken. Rouw is een normale reactie als je iets verliest: je werk, je werkplek, je kinderen gaan het huis uit, of als een dierbare sterft. Lees verder op de bladzijde Verlies & Rouw

Boerderij en ezels

Werken aan persoonlijk herstel kan volgens en Wat nu?! het beste in een natuurlijke omgeving. Niet een clean bedrijfspand maar juist een boerderij en een huiselijke omgeving. Met de mogelijkheid om heerlijk ontspannende wandelingen in de omgeving te maken. Om naar de koeien en varkens te kijken of met de ezels te ‘knuffelen’. Een ezel neemt je zoals je bent en het is bewezen dat bloeddruk daalt en de cliënt rust ervaart.
Met de client wordt de aanpak samen bepaald. Ezels kunnen onderdeel uitmaken van de begeleiding het mag en moet niet.
Een bijzondere omgeving, voor bijzondere mensen, gewoon gericht op herstel.

Wie betaalt?

Vaak zal een werkgever (een deel van) de kosten op zich willen nemen voor een traject bij ‘en Wat nu?!’ Hieronder zet ik de mogelijkheden op een rijtje.

Burn-out 
Een werkgever is bij de diagnose burn-out heel vaak bereid om voor de begeleiding te betalen, vooral omdat dit onder de beroepsziekte valt. De diagnose voor een burn-out moet wel door de huis-, bedrijfs- of arbo-arts worden gesteld. Jij maar ook de werkgever heeft er baat bij om zo snel als mogelijk te herstellen. Daarnaast is en voelt de werkgever zich verantwoordelijk voor zijn werknemer waardoor hij graag voor coaching betaalt. 

Stress 
Bij werkstress, werkdruk, overspannenheid of als je prestatie afneemt, zijn werkgevers ook vaak bereid om (een deel van) de kosten van een coachingstraject te vergoeden. Hiervoor hebben organisaties allerlei financiële potjes waar de begeleiding uit kan worden betaald. Bijvoorbeeld uit het vitaliteitsbudget, ontwikkelingsbudget, scholingsbudget of loopbaanbudget. 

Verlies & rouw 
Het kan zijn dat je niet verder komt omdat je een verlieservaring hebt gehad. Je denkt dan misschien allereerst een het verlies van een dierbare. Maar je kan ook een verlieservaring hebben als je werk sterk is veranderd of als bijvoorbeeld je naaste collega is ontslagen. Ook dan is coaching een manier om het werk weer op te kunnen pakken. En ook dan is het goed om bij de werkgever na te gaan of hij bereid is (een deel van) de coaching te betalen. Ook dan kunnen potjes als het vitaliteitsbudget of het ontwikkelbudget worden ingezet. 

Durf je niet? 
Ik help je Het kan zijn dat je het zelf lastig vindt om de betaling van de coaching aan te vragen bij je werkgever. Geen punt; ik kan je daarbij helpen. 

Geen potje? 
Laten we samen kijken naar jouw financiële middelen Het kan zijn dat jouw werkgever geen budget heeft of vrijmaakt voor de begeleiding. Ook dan is het goed om contact met mij op te nemen. Begeleiding naar herstel en veerkracht is goud waard voor je gezondheid en geluk. Graag wil ik samen met je kijken hoe we met jouw financiële middelen het coachingstraject kunnen vormgeven. 

ZZP’ers
Voor zelfstandig ondernemers: de kosten voor een coachingstraject kunnen gewoon de boeken in als (preventieve) stressbegeleiding of als scholingskosten. En soms vergoedt je verzekering geheel of gedeeltelijk de kosten, dus check dit in je arbeidsongeschiktheidspolis. 

De professionaliteit van ‘en Wat nu?! 
Werkgevers vinden het belangrijk dat de begeleiding die zij inkopen professioneel is. Daarom is het goed om bij je aanvraag te vermelden dat ‘en Wat nu?!’ een professioneel bedrijf is dat Noloc gecertificeerd is en ingeschreven staat bij het NOBCO. Ik moet bij beide brancheorganisaties voldoen aan professionaliteitsontwikkeling. 

Geheimhouding in de praktijk 
Dit houdt ook in dat de werkgever alleen op de hoogte is van de begeleiding en niet van de inhoud van de gesprekken. Soms kan het handig zijn de werkgever een voortgangsrapportage te geven en bij een tweede spoorbegeleiding moet dit. Echter vooraf heb jij de rapportage gelezen en inspraak gehad van wat ik de werkgever toestuur. Ook als een werkgever mij belt om te vragen hoe het traject verloopt, zal ik geen inhoudelijke informatie verstrekken.

Hoe voorkom ik werkstress?

Download de Checklijst!

Loopbaan- coaching en stressbegeleiding op de boerderij.

Onze boerderij “Onger Jen Eech’ ligt al ruim 200 jaar prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, op de Bocholtzerheide.